Personal Training voor bedrijven in Alkmaar

Personal Training voor bedrijven in Alkmaar

Bedrijven

Werkgevers die niets doen aan het versterken van de vitaliteit van hun medewerkers, krijgen het vroeg of laat voor de kiezen”, aldus Tinka van Vuuren, hoogleraar Vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit.

Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Gezonde en gelukkige medewerkers zijn betere medewerkers, omdat ze gewoonweg beter presteren. Ze hebben meer energie, zijn productiever en scherper. Daarnaast is een gezonde medewerker minder vaak ziek en daarmee bespaart u circa €2.000 euro per jaar (per medewerker). Het loont dus om een gezonde leefstijl van uw medewerkers te stimuleren. Zeker als u daarmee langdurig ziekte of burn-out kan voorkomen.

Bij bedrijven met meer dan 10 werknemers ligt het ziekteverzuim hoog. Het ziekteverzuim verschilt per bedrijfstak. Het ziekteverzuim was in het tweede kwartaal met 5,7 procent het hoogst in de gezondheid- en welzijnszorg. Bij de waterbedrijven en afvalbeheer (5,5 procent) en in de industrie (5,3) ligt dit aandeel ook hoog. Vergeleken met het tweede kwartaal van een jaar eerder verschillen zijn deze aandelen ligt gestegen. In bijna alle bedrijfstakken lag het ziekteverzuim een jaar geleden iets lager. In de zorg werden 54 dagen van alle duizend te werken dagen verzuimd. Het ziekteverzuim in deze sector is al langere tijd hoger dan gemiddeld in Nederland. In de horeca is het ziekteverzuim traditiegetrouw het laagst (2,6 procent). Ten opzichte van een jaar geleden steeg verzuim licht met 0,3 procent.

De vergrijzing, een krimpende arbeidsbevolking en een explosieve toename van leefstijl gerelateerde chronische ziekten vormen een bedreiging voor de economie. Gezond ondernemen, is in deze tijd bijna een vereiste om te overleven. Voordelen van een vitaliteitsprogramma zijn:

  • Lagere bedrijfskosten
  • Hogere productiviteit
  • Inzichtelijk maken vitaliteit/gezondheid medewerkers
  • Imagoverbetering
  • Training intern bij Team Victrix

Prijs op aanvraag

Adresgegevens

Team Victrix
Helderseweg 31b
1817BA Alkmaar
06-38633384
martijn@teamvictrix.nl

Openingstijden:

Maandag, woensdag en vrijdag 9.00-22.00 uur
Dinsdag en donderdag 7.00-22.00 uur
Zaterdag: 8.00-14.00 uur
Zondag 9.00-12.00 uur